Регистр.
Контакт
Login

ВходRegister

Регистр.

Question

КонтактНачало Кариери
Новини

НОВИ КЛУБНИ КАРТИ - MARIO FRESH

 2014-02-28 
 OT 28.02. 2014 - НОВИ КЛУБНИ КАРТИ - MARIO FRESH 

Скъпи приятели,

От 28.02 до 31.05.2014 г. специалистът при сандвичите MARIO FRESH ще подарява нови клубни карти - 2014. Чрез тях при пазаруване в магазините на веригата ще натрупвате „вкусни” точки. Събраните точки можете да размените за вкусни и свежи сандвичи и салати. 

Новите клубни карти ще получите в нашите магазини през посочения период или чрез заявка по интернет от тук>

Повече информация относно кампанията „Вкусните точки” и опциите, които получавате с тези карти, ще намерите тук> 

Както и до сега, картите важат само при пазаруване на място в магазини MARIO FRESH. Те са персонални и при загубване не може да бъде издаден дубликат. 

Ако вече притежавате клубна карта от предни издания, ще я подменим с нова до 31.05.2014 г. Натрупаните до момента точки ще бъдат запазени и пренесени в новата карта. Тя ще бъде активирана до 2 рабтни дни след получаването й.

Ако желаете да проверите натрупаните до момента точки, можете да го направите тук>

След 31.05.2014 г. неподменените „стари” карти ще бъдат деактивирани и невалидни. Съответно натрупаните точки в тях няма да могат да бъдат използвани.

Подмяната с нови карти не важи за VIP картите SILVER, GOLD и FRESH.

 

Знаете какво ядете от MARIO FRESH!

 Kак да четете хранителната информация към сандвичи и салати MARIO FRESH   

Сандвичът, като съвкупност от хранителни продукти получава хранителната си стойност от тяхното съчетание. Освен цифровите стойности на различните вещества и енергийно съдържание в сандвичите и салатите, за удобство сме извели пиктограми на най-важните свойства. Примерно ниско съдържание на мазнини и холестерол, високо съдържание на витамини, желязо, калций и т.н. Така лесно можете да се ориентирате при сравняване на различните продукти. Освен пиктограмите, сме разработили диаграма на трите основни съставки за всеки продукт, която визуализира съотношението им в него, а именно – въглехидрати, мазнини и белтъчини. 

GDA или Ориентировъчният дневен прием на калории

Изчислено е, че за поддържане на оптимално тегло за възрастен човек с нормална активност са нужни не повече от 2000 калории дневно. Това количество варира спрямо теглото ви, възрастта и други фактори, но е общо прието изчисленията да са на тази база. Калориите са измерител за енергия. Те се получават от основните съставки на продуктите - въглехидрати, мазнини и белтъчини. Всеки от тях участва в определено съотношение в енергийния баланс. Така определено има значение от какво са набавените 2000 калории за деня. Няма универсално съотношение. Препоръчително обаче за хора с нормален метаболизъм е съотношението на Въглехидрати / Белтъчини / Мазнини в проценти да бъде съответно около 45 / 20 / 35, а за хора с повишен метаболизъм – 50 / 20 / 30.

На практика – един банан с тегло 225 грама е със съотношение на Въглехидрати / Белтъчини / Мазнини - 93 / 3 / 4. Вижда се, че въглехидратите са значително повече.  На практика какво се получава в организма в конкретния случай? Ако се приемат само въглехидрати, за да ги усвои организмът се нуждае от определени белтъчини (аминокиселини). Ако липсват, организмът ще започне да дегенерира мускулната маса, за да си набави тези протеини, с които да усвои въглехидратите. От друга страна, за да се снабдят с протеини, мускулите се нуждаят от инсулин, който се генерира при прием на въглехидрати. Ако приемете голямо количество въглехидрати, организмът ще повиши нивото на кръвната захар и ще освободи по- голяма доза инсулин. Той ще измести глюкозата от кръвта, която всъщност е основното гориво, което тялото превръща в енергия. По-високото ниво на инсулин в кръвта кара тялото да задържа мазнини, с които да се „запаси”. Ето защо, ако в храненето преобладават въглехидратите, се нарушава балансът в организма. Приемането на протеини (белтъчини) чрез всяко хранене, спомага за доброто усвояване на въгехидратите и засища организма за по-дълго време. Посочените по-горе процентни съотношения са ориентировъчни за добрия баланс. Ако спазвате диета, с която да намалите или увеличите теглото си, вероятно вашият диетолог ви е препоръчал в какво процентно отношение да балансирате храненето си. 

В страницата на всеки от продуктите ни с диаграма е представено съотношението на неговите основни съставки. В центъра на диаграмата чрез запълване на кръга е показана енергийната му стойност. Със син цвят процентно е запълнена част от площта на кръга. Запълването е спрямо ориентировъчния дневен прием на 2000 калории. В показания случай 492 калории са 25% от дневната норма. Хранителната информация е за сандвич, който е 310 грама. В случая това е Хам & Чийз размер М. Под кръглата диаграма е представена легенда на процентното съотношение на съставките, които образуват 492 калории в този продукт. Цветово се вижда, че повече от половината от калориите в този сандвич са от въглехидрати, което е нормално за добрия енергиен баланс. Процентно визуално са представени мазнини и белтъчини като част от енергийния баланс на продукта.

В таблицата в ляво подробно са представени детайли относно останалите хранителни компоненти за продукта с конкретния грамаж, а в дясната колонка е  процентното отношение спрямо препоръчителната дневна норма. Примерно за показания сандвич общото количество мазнини е 7,4 грама. Това са 12% от необходимите за деня мазнини. Така всеки може да пресметне спрямо това, което консумира, каква доза от необходимите за деня вещества си набавя и да контролира  режима си на хранене, когато похапва вкусен сандвич или салата.
2013-05-18 184354

Освен таблицата и цветната диаграма за хранителното съотношение на всеки от нашите продукти, сме извели стилизирани пиктограми (икони), които синтезират и представят някой важни и специфични особености на продукта. Примерно ниско съдържание на мазнини, високо съдържание на витамини, калций, желязо и др. Така лесно ще сравните вашия любим сандвич с други продукти и ще сте наясно с какво ви „зарежда” той.

Необходимо е да уточним как сме изчислили, че в точно този сандвич има ниско съдържание на мазнини примерно. Прието е за такъв да се смята всеки продукт, който за 100 грама от съвкупното си тегло съдържа под 5 грама мазнини (т.е. под 5%). Това се отнася и за останалите вещества. Ако за деня е препоръчително да „заредите” с около 25 грама диетични фибри, вашият сандвич ще ви снабди с 4,5 грама, които на практика са 18% от необходимото количество за деня. 

Ние приготвяме вкусни сандвичи и салати. Освен вкуса и качеството на състава на продуктите за нас е важно да даваме на нашите клиенти изчерпателна информация относно хранителния състав на продуктите. Така освен гарантирания вкус, получавате ясно описание и какво „зареждате” във вашето тяло с вкусните сандвичи от MARIO FRESH. Когато похапвате сандвич или салата от MARIO FRESH – „Знаете какво ядете!” 


КУБАН - новото предложение на SPECIALИСТA при сандвичите - MARIO FRESH

 КУБАН е новото предложение на SPECIALИСТA при сандвичите MARIO FRESH  

От 26.03 само в обектите на MARIO FRESH - ПЕТЗВЕЗДЕН ВКУС ОТ КАРИБИТЕ

Сандвичът е класически Кубан (т.е. кубински). Създаден в началото на миналия век от кубинските емигранти във Флорида и определен от управата на град Тампа (Флорида) през април 2012 г. за емблематичен знак за града, сандвичът определено притежава специфичен и уникален вкус и история.

Рецептата на Марио за сандвич Кубан запазва уникалността на съдържанието и  допълва вкуса с висококачествените продукти, които ползваме. Ароматът на разтопено краве масло върху препечен хляб се допълва от 3 вида колбас, кашкавал и кисели краставички. В оригиналната рецепта няма други салати. За повече свежест и здраве ние сме добавили пресен домат, салата айсберг и краставица по желание.

Препоръчваме „горещо” препичане на тостера и добавяне на нашата уникална на вкус горчица и тук идва Голямата изненада. За да бъде удоволствието пълно, но не неповторимо, от 26.03. добавяме в менюто си още един уникален сос, който присъства в класическата рецепта на сандвич „Кубан” – сос Карибски 8. 

Вижте повече информация за съдържанието и хранителния състав на сандвич КУБАН. 

На 26 март Mario Fresh отбеляза своя Рожден ден и започна 4-тата си година на българския пазар.

 На 26 март Mario Fresh отбеляза своя Рожден ден и започна 4-тата си година на българския пазар.  

и както подобава за такъв случай .... почерпихме ... 

 

Послучай празника рожденикът изненада своите прители с Голяма „вкусна” почерпка. На този ден всеки, който закупи сандвич размер М, получи за същата цена Голям сандвич. Изненадите не свършиха дотук.

MARIO FRESH избра Рожденния ден за включването на още един сандвич по класическа рецепта в своето меню. От 26 март ценителите на вкусните и свежи сандвичи могат да опитат в нашите обекти новия сандвич "КУБАН". Приготвен по оригинална рецепта и овкусен с новия уникален сос "Карибски 8", той обогатява вкусовото разнообразие на нашето меню идава още едно свжо и вкусно предложение .

“Традициите не остаряват” - ден на здравословното хранене в Габрово

 "МАЛКИТЕ ГОТВАЧИ" за поредна година показаха уменията си на ежегодния ден на здравословно хранене в Габрово 

За поредна година ученици от трети и четвърти клас от различни училища на Габровска община премериха готварските си умения на площад "Възраждане" в центъра на града. "Традициите не остаряват" беше надслова на тазгодишният ден на здравословното хранене с деца. Освен състезанието за приготвяне на вкусни и свежи сандвичи и салати, участниците от осемте отбора се състезаваха и в забавни спортни игри. Разбира се победителите получиха награди. Задачата, която ние им бяхме поставили макар и не много сложна, изискваше старание и творчески усет. "Специалиста при сандвичите MARIO FRESH" награди със  сандвичи и тениски най-старателните. Благодарим на организаторите на събитието: Областна администрация – Габрово и Европейският информационен център “Европа директно” Габрово при Габровската търговско-промишлена палата, съвместно с Регионалния инспекторат на образованието, Министерството на младежта и спорта, Регионалното сдружение на общините “Централна Стара планина” и Регионалния съюз на болниците “Стара планина”. 

От 1.10.2012 в обектите на MARIO FRESH - нов ПРОМО сандвич!

 ПУШЕН БЕКОН + ТОПЕНО ПУШЕНО СИРЕНЕ 

Тази комбинация е класика. Прясно хлебче, свежо нарязан свински пушен бекон, топено пушено сирене, свежа салата (домат, краставица, салата айсберг),  сос по избор.

Препоръчваме ви да пробвате с: руски дресинг и средиземноморски сос “Маредо”. Защо не и малко горчица?

ХРАНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА 225г.

В този санвич се съдържат 415 ккал ( 21% GDA* )    * Ориентировъчен дневен прием 2000ckal

 - калории от мазнини                      -    99,0
 - калории от белтъчини                   -    72,0
 - калории от въглехидрати              -  245,0

Промоцията е валидна само в обектите на MARIO FRESH и не може да се поръчва с доставка.
Валидноста на промоцията е до 15.02.2013г

MARIO FRESH си запазва правото за промяна в цената и срока на промоцията.


MARIO FRESH - в синхрон с природата!

  НЕКА ДА ВИЖДАМЕ ПОВЕЧЕ ЗЕЛЕНИЯ ЦВЯТ!  

Енергийната ефективност е нещо, за което много се говори напоследък. Ние от MARIO FRESH се стремим колкото може повече да сме рационални и екологични. Това важи за всичко, което правим. От една страна сандвичите, които приготвяме да са винаги свежи с високо качество и страхотен уникален вкус. От друга страна се отнасяме с изключителен респект към околната среда и ресурсите на природата, от които зависим всички ние. Именно поради тази причина сме пионери в използването на ергономични и енергоефективни уреди и оборудване в нашите обекти.

От месец август 2012 в нашите обекти MARIO FRESH преминахме изцяло на диодно осветление. Освен по-високата степен на осветеност, която добихме, тази светлина не дразни очите, защото е с постоянна дължина на вълната за разлика от луминисцентното осветление и другите енергоспестяващи източници. Но най-важното си остава намалената многократно консумация на енергия - в полза на природата. За по-добър синхрон и по-чисти продукти!